Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου. Εδώ γεννήθηκε και ήκμασε ο αρχαιότερος δυτικός πολιτισμός ,γνωστός ως Μινωικός, πολλά μνημεία του οποίου έχουν διατηρηθεί έως σήμερα.

Αυτός ο τόπος ,προσφέρει την δυνατότητα  στον επισκέπτη να αναπτύξει κάθε είδους πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καθώς και όμορφες περιπέτειες , εξερευνώντας την παρθένα φύση, ιδιαίτερα  στην δυτική Κρήτη.

Η δυτική Κρήτη, αποτελείται κυρίως από τον ορεινό όγκο των Λευκών Όρεων με δεκάδες κορυφές άνω των 2000μ. Ο λαβύρινθος αυτός των κορυφών διασχίζεται από τεράστια φαράγγια, ένα εκ των οποίων είναι το φαράγγι της  Σαμαριάς , το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Η πλουσιότατη χλωρίδα και η αξιόλογη πανίδα, αποκαλύπτεται στον ταξιδιώτη περπατώντας κυρίως στα μυθικά μονοπάτια που ένωναν κάποτε τις αρχαίες πόλεις  και σήμερα αποτελούν τμήματα του Διεθνούς Ευρωπαϊκού Πεζοπορικού μονοπατιού Ε4.

Το μονοπάτι Ε4 ξεκινάει από τα Πυρηναία Όρη διαμέσω των Άλπεων και διασχίζοντας όλη την Ελλάδα φτάνει στο Καστέλι της Κρήτης και τελειώνει στην Ζάκρο. Οι διαδρομές  που μπορεί να ακολουθήσει ο επισκέπτης ξεκινώντας από τον Ομαλό είναι οι εξής:

  • ΞΥΛΟΣΚΑΛΟ-ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛH 5-7 Ώρες
  • ΞΥΛΟΣΚΑΛΟ–ΓΚΙΓΚΙΛΟΣ  4-5 Ώρες
  • ΞΥΛΟΣΚΑΛΟ-ΚΑΛΛΕΡΓΗ-ΜΕΛΙΝΤΑΟΥ  6-7 Ώρες
  • ΟΜΑΛΟΣ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗ- ΣΟΥΓΙΑ  7-8 Ώρες
  • ΟΜΑΛΟΣ-ΚΟΥΣΤΟΓΕΡΑΚΟ –ΣΟΥΓΙΑ   8 Ώρες
designed and developed by farm.gr